Tips bij verbouwingen

Wanneer je uitgekeken bent op de huidige indeling van je woning, kan het interessant zijn om je woning te verbouwen. Bij een verbouwing van je woning kun je denken aan het splitsen van een ruimte in twee nieuwe kamers, of juist het vergroten van kamers door muren weg te halen. Ook een verbouwing van de badkamer wordt regelmatig uitgevoerd, omdat men op zoek is naar een nieuw type sanitair of de badkamer bijvoorbeeld wilt uitbreiden met een bad of een losse douche. Voor welk type verbouwing je ook kiest, het is belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan! Wij geven je graag een aantal tips om dit makkelijker te maken.

Tip 1: stel een plan voor de verbouwing op

Allereerst is het belangrijk om duidelijk in kaart te brengen wat je met een verbouwing wilt bereiken en welke stappen gezet moeten worden om dit te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan welke sanitaire voorzieningen er verwijderd moeten worden voor de herindeling van de badkamer, welke kozijnen je weg wilt hebben of juist wilt behouden, etc.

Tip 2: laat je plannen voor de verbouwing toetsen

Het komt geregeld voor dat mensen aan een verbouwing van hun woning beginnen en er pas achteraf achter komen dat de plannen niet, of niet volledig haalbaar zijn. In zo’n situatie ben je blij als je de plannen voor de verbouwing vooraf op de haalbaarheid hebt laten toetsen door een erkend bouwbedrijf. Zo weet je zeker dat de verbouwing uitvoerbaar is!

Tip 3: schakel de hulp van een specialist in

Tot slot kan het aantrekkelijk zijn om de hulp van een specialist op het gebied van verbouwingen in te schakelen. Niet alleen is de verbouwing op deze manier veel sneller klaar, ook maak je de kans op complicaties aanzienlijk kleiner. Complicaties die regelmatig optreden zijn onder meer lekkages en kortsluitingen.