Waarom de atlas 1404?

De atlas 1404 is een uitstekende en unieke graafmachine waar je toch heel wat mee kunt uitgraven. Met zijn uitstekend vermogen om veel te kunnen tillen in één keer is hij uitermate geschikt voor het uitgraven van zand of aarde. Je zal er ook niet veel tijd mee verliezen en daarbij komt ook nog dat deze machine op diesel werkt. Dus op dit vlak ga je buiten de tijd die je bespaart ook nog eens een flink centje besparen aan benzine voor deze machine. De machine zelf is wel redelijk zwaar namelijk, deze machine weegt maar liefst ongeveer 14000 kg. Vervolgens heb je met de atlas 1404 het voordeel dat de cabine van deze machine op een 3000 mm hoogte te vinden is. Dit komt ongeveer overeen met een 3 tal meter en dit is een uitermate geschikte hoogte om alles te kunnen zien: onder andere wat je doet en wat er rondom je gebeurt. De capaciteit van de diesel tank bevat 180 liter. Hiermee kun je al een heel eind weg want hierbij komt ook nog een energie tank van een mooie 240 liter. Om deze handige machine helemaal in de bloemetjes te zetten kunnen we wel zeggen dat deze machine een werk druk van 340 bar aankan.

Wat kost de atlas 1404?

Hoeveel deze machine nu juist kost is natuurlijk afhankelijk van machine tot machine. Al de mooie voordelen die ik in de eerste alinea wist te vernoemen gelden voor al de atlas 1404 machine, dus als je van plan was om een atlas 1404 te kopen hou je vooral niet in. Natuurlijk kunnen de numerieke gegevens een klein beetje verschillen van machine tot machine. Maar dit hangt dan ook weer af van de kwaliteit van je machine of de machine die je wenst te kopen. Nu hetgeen je waarschijnlijk het aller belangenrijkste vindt de prijs: Al je een goede atlas 1404 wil heb zul je toch een 25 000 euro betalen. Natuurlijk hangt dit af van de kwaliteit en het verbruik van machine tot machine. Je hebt ook veel goedkopere modellen maar ook veel duurdere modellen. Als je denkt aan het kopen van een atlas 1404 kan ik je alleen maar de goede raadt geven informeer eerst goed bij veel verschillende bedrijven of winkels. Vergelijk natuurlijk ook veel de prijzen maar daarnaast kun je best ook de numerieke gegevens en de levensduur vergelijken. Voor degene die zich afvragen wat numerieke gegevens zijn, dit is bv.: het verbruik van de machine, zijn maximale werkdruk, zijn energie tank enz….

Hoelang gaat de atlas 1404 mee en wat moet ik doen als deze het begeeft?

Dit hangt af van veel verschillende factoren. Ten eerste hoeveel heb je voor deze machine betaalt, dus hoe goed is je machine eigenlijk. Ten tweede ligt het ook aan het feit hoe vaak je hem gebruikt, gebruik je hem iedere dag, gebruik je hem 5 op 7 of 1 op 7 of slechts één maal per maand. Ten derde ligt het er ook aan wat je er mee gegraven hebt en aan welke werkdruk je de atlas 1404 hebt laten werken. Maar normaal gaat deze machine een 10 à 20 jaar mee. Als je machine kapot is kun je een nieuwe kopen of deze laten herstellen bij een erkende graafmachine hersteller.